Ponturi Pariuri Fotbal Atalanta vs Bayer Leverkusen

BETFAIR EXCHANGE

ATALANTA - BAYER LEVERKUSEN

In aceasta seara, de la ora 22:00, pe ”Aviva Stadium” din Dublin, Atalanta si Bayer Leverkusen se intalnesc in FINALA UEFA Europa League.

Atalanta a avut un parcurs excelent in UEFA Europa League, eliminand, in fazele superioare ale competitiei, echipe de top precum Sporting Lisabona, Liverpool si O. Marseille. ”Bergamascii” au sanse mari sa incheie sezonul de Serie A pe o pozitie de UEFA Champions League, avand in vedere ca mai au nevoie doar de un singur punct in ultimele doua etape pentru a-si asigura pozitia a 5-a. Formatia lui Gasperini trece printr-o forma excelenta, cu doar o singura infrangere in ultimele 9 meciuri disputate in toate competitiile, 0-1 contra celor de la Juventus in ultimul act din Cupa Italiei.

cota2.ro

Bayer Leverkusen a avut un sezon fabulos sub comanda lui Xabi Alonso, ajungand in acest moment la 51 de meciuri fara infrangere in toate competitiile. ”Aspirinele” au dominat competitia interna, iar in acest final de sezon au sanse mari sa realizeze event-ul, mai ales daca se impun diseara. Leverkusen a trecut de Qarabag, West Ham United si AS Roma in drumul catre acest ultim act al competitiei, rezolvand calificarile in minutele de final ale manselor retur. Ofensiva campioanei Germaniei a aratat nemaipomenit in acest sezon, reusind sa puncteze de 143 de ori in cele 51 de jocuri disputate in toate competitiile.

Atalanta si Bayer Leverkusen s-au intalnit in urma cu doua sezoane ale UEFA Europa League, insa in faza optimilor de finala, iar castig de cauza au avut italienii, calificandu-se in sferturi dupa 4-2 la general. Lucurile stau mult mai diferit in acest sezon deoarece noua campioana a Germaniei a dezvoltat un alt stil de joc, bazat pe posesie si pe multe actiuni ofensive. Ambele formatii joaca cu doi fundasi laterali foarte ofensivi, iar plusul de calitate e clar de partea germanilor, deoarece ”duo-ul” Frimpong-Grimaldo exceleaza la mult mai multe capitole in atac, decat o fac Ruggeri si Zappacosta, doi jucatori care prefera sa fie mai prudenti.

Atalanta isi creeaza multe oportunitati de a marca, stau bine la duelurile aeriene, sunt foarte buni la fazele fixe si exceleaza pe contraatac, lucru observat destul de clar pe ”Anfield”, in partida din sferturi cu Liverpool. Gasperini nu mizeaza foarte mult pe posesie, ci din contra, si-a creat o echipa care ataca foarte direct, cu pase filtrante in spatele defensivei adverse si cu centrari de calitate pentru atacantul de careu. In acest sezon de Serie A, 33% dintre golurile Atalantei au venit fie din faze fixe, fie pe contraatac. Ma astept ca Gian Piero si apeleze la aceste tactici si in jocul de diseara.

Bayer Leverkusen propune un joc ultra-ofensiv, bazat pe posesie in jumatatea adversa si pe multe actiuni finalizate. Xabi Alonso are in componenta lotului jucatori foarte tehnici, cu executii foarte bune la fazele fixe din apropierea careului de 16 metri si surprind mult adversarii pe contraatac, deoarece mizeaza mult si pe cele doua benzi. Germanii nu au o echipa agresiva, iar singurele minusuri oferite de statistica sunt cele referitoare la duelurile aeriene. Leverkusen sta foarte bine si in defensiva, avand trei fundasi centrali foarte masivi, buni la duelurile aeriene, rapizi si destul de tehnici.

La acest meci am ales sa mizez pe fundasul central dreapta al formatiei italiene, anume albanezul Berat Djimsiti. Dupa nationalitate ne putem da seama ca este un tip dur, iar acest lucru l-am observat destul de des in meciurile celor de la Atalanta, atat in campionat, cat si in jocurile din cupele europene. Djimsiti il dubleaza mult pe Zappacosta in flancul drept deoarece fundasul lateral italian, ajuns la 31 de ani, are destul de multe probleme in a se replia pe contre, mai ales cand are adversari foarte rapizi. O situatie de genul o sa avem si in aceasta seara, deoarece in acea zona activeaza Grimaldo, un jucator foarte rapid si greu de tinut in marcaj. 

Finala din aceasta seara o sa fie arbitrata de romanul Istvan Kovacs, un central destul de exigent, care fluiera la aproape orice tackling. Djimsiti este un jucator care intra meci de meci in dueluri cu adversarii la nivelul gazonului, iar cum Atalanta o sa se apere destul de mult in aceasta seara si o sa fie surprinza in dese randuri pe contre, ma astept ca albanezul sa comita un fault. Pe Betfair Exchange avem o cota nemaipomenita de 2.14 pentru un fault comis de acesta, asta in conditiile in care la alte case, avem o cota aproximativ asemanatoare pentru linia de ”Peste 1.5 faulturi comise”. 

Pontul meu pentru FINALA UEFA Europe League dintre Atalanta si Bayer Leverkusen este ”Berat Djimsiti 1+ faulturi comise”, la o cota de 2.14, disponibila pe Betfair Exchange.

Am jucat acest pariu pe BETFAIR EXCHANGE! Înregistrează-te și ai primul pariu FĂRĂ RISC pe bursă în valoare de 150 de Lei!

Deschide cont AICI la Betfair Exchange
Atalanta vs Bayer Leverkusen
Pronostic:
Berat Djimsiti 1+ faulturi comise
Cota
2.14
Cota finala: 2.14
Profit: 11.40
Stake: 10
Status: Castigat

cota2.ro
cota2.ro